Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj: Se circulă în condițiile unui carosabil umed pe toate sectoarele de drum din administrare

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj informează că joi dimineața circulația se desfășoară în condițiile unui carosabil umed pe toate sectoarele de drum din administrare.

”Echipele DRDP Cluj au acționat în cursul nopții trecute cu 150 de utilaje de deszăpezire și au răspândit 927 de tone de material antiderapant pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță. La această oră se circulă în condițiile unui carosabil umed pe toate sectoarele de drum din administrare”, precizează DRDP Cluj.

De asemenea, potrivit DRDP Iași, în noaptea de miercuri spre joi, a nins abundent pe DN 17, în Pasul Tihuța, la limita județelor Suceava și Bistrița-Năsăud. Echipele DRDP Iași au intervenit cu lamă și material antiderapant, pentru asigurarea circulației.

Șoferii sunt sfătuiți să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să  plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud atrage atenția că ”atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității”.