Directorul ADR Nord-Vest, Marcel Boloș: ”Primăria Bistrița are în derulare proiecte în valoare de aproximativ 85 milioane de euro”

Primăria Bistrița a fost gazda unei delegații a Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, condusă de fostul ministru al Fondurilor Europene, directorul general Marcel Boloș. În timpul întâlnirii, s-au purtat discuții cu privire la stadiul implementării proiectelor din cadrul exercițiului financiar 2014-2020 și s-a creionat portofoliul de proiecte pentru perioada de programare 2021-2027. Marcel Boloș a precizat că Primăria Bistrița are în derulare proiecte în valoare de aproximativ 85 milioane de euro.

”Obiectivul principal al vizitei l-a constituit trecerea în revistă a proiectelor pe fonduri europene desfășurate de Primăria Bistrița sau care urmează a fi propuse, ținând cont de faptul că accesarea unor asemenea finanțări e considerată o prioritate zero pentru municipalitate. Mai întâi, au fost parcurse stadiile de implementare pentru proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuințe, insistându-se pe importanța intervenției asupra locuințelor de pe culoarele de mobilitate urbană. Am propus și includerea la finanțare europeană a unor reabilitări de imobile colective din zona istorică, deocamdată fiind în mod cert exclusă eligibilitatea caselor individuale. În continuare, au fost prezentate proiectele referitoare la iluminatul public, pistele pentru cicliști, centrul intermodal (pentru care încă se încearcă soluții alternative), axa de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, dar și Linia Verde. La fiecare proiect, directorul Marcel Boloș a avut observații pertinente și chiar sugestii menite să optimizeze derularea efectivă a investițiilor”, a explicat primarul Ioan Turc.

Totodată, s-au purtat discuții și cu privire la noile programe referitoare la mobilitatea și regenerarea urbană.

”Au fost enumerate legătura dintre Viișoara și Unirea pe lăngă râul Bistrița, reamenajarea zonei agroalimentare Decebal (cu dorita achiziție a Halei), reconfigurări citadine în perimetrele Lamă, Piața Morii și Independenței-Nord, dar și modernizarea zonei Lac MHC și a ștrandului “Codrișor”, care vor deveni baze de agrement cu facilități extinse. În 21 aprilie, va exista o nouă întrevedere pe tema finanțărilor europene destinate municipiului Bistrița. Îi mulțumesc domnului Boloș pentru solicitudine, ADR Nord-Vest fiind partenerul ideal pentru reușita emancipării urbanistice pe care ne-o dorim cu toții”, a mai spus Turc.

La rândul său, directorul general al ADR Nord-Vest, Marcel Boloș, a precizat că, la ora actuală, Primaria Bistrița are în implementare în actuala perioadă de programare 32 de contracte semnate, valoarea acestora este de aproximativ 85 milioane de euro.

”Punem în continuare umărul la treabă în ceea ce înseamnă gestionarea de fonduri europene!”, a mai transmis Marcel Boloș.

error: Content is protected !!