Marius Bălan îl vrea cetățean de onoare pe Francisc Antal și îi scrie lui Crețu și lui Radu Moldovan: „Doar 12 din 20 de milioane!”

„Pentru ca suntem in anul centenarului si sarbatori Marea Unire, nume, oameni si intamplari, mi-a venit asa o idee de a cere pentru un concetatean de-al meu sa aiba parte de un semn de mare respect din partea noastra pentru ca merita din plin.

In urma cu 100 de ani, la 1 decembrie, mii de romani mergeau pe jos sau in carute sute de kilometri la Alba Iulia la marea adunare nationala prin care Transilvania revenea la tara mama. Traim intr-un fel o mica poveste astazi, cand un grup de romani au plecat de la Cluj la Bucuresti pe jos, 450 kilometri, sa ceara la randul lor, respectarea statului de drept si a legilor tarii.

 

Comuniștii l-au închis 2 ani la pușcăria Gherla!

Tocmai de aceea ma vad nevoit sa sar in sprijinul bravului nostru bistritean, maghiarul Antal Francisc, care a fost prezent in acel grup. L-am cunoscut si marturisesc ca nu am mai vazut un asemenea caracter frumos. Om de aleasa simplitate, modestie si civism, inchis 2 ani la Gherla in regimul comunist pentru ca a incercat sa fuga din tara. El este cel care vine de la talpa tarii, sanatos la minte si la trup. Am vazut mai multe poze de pe traseul de deplasare, din dreptul localitatii Predeal, unde ungurul Antal Francisc tine strans in mana drapelul tricolor al Romaniei. Ce vreti mai mult de atat? Sunt mandru si bucuros ca un astfel de om traieste in orasul nostru. Toate agentiile de presa romanesti si straine au transmis aceasta stire.

Propun pe aceasta cale atat CJ-ului cat si CL-ului sa faca demersurile necesare pentru ca bravul nostru confrate sa fie declarat Cetatean de Onoare al judetului sau al municipiului pentru civismul de care a dat dovada. Daca veti tine cont de acestea si veti hotarî ca acest OM merita o astfel de recunoastere, atunci pot spune ca Democratia incepe sa functioneze la noi in Bistrita, si dregatorii care ne conduc nu sunt niste simple unelte de partid.

Ar fi bine domnilor politicieni sa incercati macar in anul centenarului sa fiti cat mai aproape de valoarea inaintasilor vostri.”

Balan Marius Bistrita,
Partidul Verde Bistrita 22.01.2018

error: Content is protected !!