Doi angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, în izolare la domiciliu

Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a anunțat că doi angajați ai instituției se află în izolare la domiciliu începând cu data de 21 martie. Cele două persoane nu prezintă simptome de COVID-19, însă măsura a fost luată preventiv, angajații intrând în contact cu un pacient.

Ieri, 21.03.2020, pentru doi colegi de-ai nostri am luat măsura izolării la domiciliu, măsură care a fost dispusă preventiv. Conducerea a considerat că, deși sunt contacți fără simptome ai unui pacient cu care au interacționat în urmă cu 7 zile, izolarea preventivă se impune pentru protejarea colectivului din care fac parte, chiar dacă lipsa unui echipaj oeprativ de intervenție expune ceilalți colegi la volum de muncă suplimentar”, a anunțat conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Aceeași sursă mai adaugă că instituția a luat măsurile necesare pentru a asigura toate echipamentele și materialele necesare activității operative, iar personalul instituției s-a implicat ”activ și exemplar” în toate activitățile întreprinse în mobilizarea legată de situația epidemiologică curentă, sprijinind cu tot ce este necesar atât Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, cât și persoanele aflate în izolare.

De asemenea, Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud adaugă că, în contextul crizei globale, personalul a primit o serie de recomandări cu privire la modul în care să utilizeze echipamentele de lucru, aceste recomandări fiind lansate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Atât personalul de intervenție, cât și populația trebuie să înțeleagă că nu se poate utiliza echipament de protecție de cel mai înalt nivel la toate cazurile, misiunile trebuie încadrate în clase de risc și echipamentul de protecție trebuie adaptat obiectiv nivelului de risc. Din cauza situaței epidemiologice speciale, consumul de materiale de protecție este mai mare decât în situații normale, dar chiziționarea nu a fost întreruptă, existând rezerve, mai multe comenzi lansate și produse pe cale să fie livrate”, mai arată SAJ Bistrița-Năsăud, care a completat că are o bună colaborare cu celelalte structuri din județ.

Colaborarea cu structurile județene este mai strânsă ca niciodată, indiferent de subordonarea ierarhică. Sunt distribuite, periodic, în flux continuu, echipamente din partea structurilor centrale, prin ISU-BN (combinezoane, măsti și mănuși de protecție). De asemenea, colaborăm strâns cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița, care recent a împărțit cu noi o donație de materiale dezinfectante; suntem în discuție cu entități economice județene de producție pentru asigurarea pe temen lung a materialelor necesare; avem sprijin din partea organizațiilor profesionale și din partea socității civile”, a mai precizat conducerea SAJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, angajații SAJ fac apel la cetățeni să ofere informații sincere și să dea dovadă de responsabilitate atunci când solicită asistență medicală specializată.