Doi bărbați din comuna Șanț, reținuți pentru fals informatic

Doi bărbați din comuna Șanț, unul de 44 și altul de 26 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiști, aceștia fiind cercetați pentru fals informatic.

”În fapt, la data de 4 mai, polițiștii specializați în investigarea delictelor silvice au oprit pentru control, în localitatea Livezile, un ansamblu auto, condus de bărbatul de 44 ani. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că societatea comercială administrată de tânărul de 26 de ani ar fi emis, în fals, un aviz de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 4,50 metri cubi de cherestea, însă în interiorul semiremorcii, polițiștii au descoperit 10 radiatoare din oțel, fără a mai fi identificată altă marfă sau materialul lemnos. Avizul ar fi fost emis cu scopul de a regla diferențele stocurilor scriptice și faptice între cele două puncte de lucru ale societății comerciale în cauză. La aceeași dată, în urma celor constatate, polițiștii au dispus indisponibilizarea ansamblului auto, precum și a telefoanelor mobile folosite, în vederea instituirii sechestrului asigurător”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data de 23 mai, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar astăzi, 24 mai, ei au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. De asemenea, celor doi li s-a impus și interdicția de a mai folosi aplicația SUMAL 2.0.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!