Doi bărbați din comuna Telciu, reţinuţi după ce ar fi vândut ilegal lemn destinat populaţiei

FOTO: arhivă

Doi bărbați din comuna Telciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti, aceștia fiind bănuiți că ar fi vândut, cu acte false, 10 metri cubi de lemn destinat populației. 

”La data de 10 octombrie, în urma probatoriului administrat într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de fals informatic, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au pus în aplicare două mandate de aduce, pe numele unor persoane bănuite de comiterea faptei. După audieri, față de aceștia, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore. Din investigațiile efectuate de polițiștii specializați în investigarea delictelor silvice a reieșit faptul că, la data de 13 septembrie, un bărbat de 46 de ani, din Telcișor care avea calitatea de transportator profesionist, ar fi transportat aproximativ 10 metri cubi de material lemnos, provenit dintr-o partidă destinată nevoilor locale a cetățenilor din comuna Telciu. Materialul lemnos ar fi fost comercializat în comuna Șieu Odorhei, pentru suma de 5.000 de lei. Totodată, pentru a ascunde proveniența materialului lemnos și pentru a putea fi comercializat, un alt bărbat de 36 de ani, din Telcișor, angajat în cadrul Ocolului Silvic Telciu, i-ar fi eliberat, în fals, documente de însoțire a materialului lemnos”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cei doi se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de marți vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bistrița-Năsăud.