Doi studenți din Bistrița primesc burse ”Nosa” de la Primăria Bistrița

În vederea stimulării obţinerii de performanţe şcolare, Primăria Bistrița acordă și anul acesta burse ”Nosa” unor studenţi cu rezultate deosebite la învăţătură. În ședința ordinară din 25 octombrie, Consiliul Local va analiza un proiect de hotărâre care prevede aprobarea acordării a două astfel de burse unor studenți care au absolvit unul din liceele sau grupurile şcolare din Bistrița. 

Potrivit proiectului, în anul 2023, la Serviciul Educaţie, Tineret din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa au fost depuse un număr de 10 dosare, care au întrunit condiţiile pentru a intra în competiţie.

În urma evaluării dosarelor depuse, Comisia juridică şi administraţie publică locală a Consiliului Local Bistriţa a decis să acorde, pentru anul 2023, două burse de merit ”Nosa”.

”Pe baza clasamentului, bursele de merit ”Nosa” revin studenţilor: Mogovan Jonathan, student în anul I la Universitatea Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică şi Informatică, specializarea Informatică în limba engleză, care a obținut 471 puncte, şi Moca Andrei –  Cătălin student în anul I la Universitatea ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică şi Informatică, specializarea Informatică în limba engleză, care a obţinut 296 puncte”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi analizat în ședința de miercuri a Consiliului Local Bistrița.

Bursa de merit ”Nosa” se acordă cu începere din anul I de studiu şi până la obţinerea licenţei. Cuantumul unei burse este de 500 lei/ lună, adică 6.000 lei/an.

Ambii viitori beneficiari ai burselor de merit ”Nosa” sunt absolvenți ai Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, specializarea Matematică-Informatică, Intensiv Informatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!