Donație importantă din partea TeraSteel către Asociația Autism Europa Bistrița

Asociația Autism Europa – Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț, organizație non-guvernamentală dedicată sprijinirii copiilor și adulților cu tulburări din spectrul autist și boli asociate, anunță că a primit o donație semnificativă din partea companiei TeraSteel, care constă în furnizarea unor noi spații pentru terapie.

”Una din cele mai mari provocări cu care ne confruntăm este menținerea activității la standardele de terapie pentru care suntem recunoscuți. Există mai multe motive pentru care acest lucru se întâmplă: lipsa de fonduri, lipsa de implicare a statului, numărul insuficient de specialiști, lipsa spațiului. Toate acestea conduc la reducerea accesului la servicii psihologice pentru copiii și tinerii cu tulburări din spectrul autist, care sunt puși în situația să aștepte ani întregi până când se eliberează un loc în centrul nostru. De aceea, sprijinul din partea Terasteel, este foarte important”, a declarat drd.psih. Ana Dragu, președintele Asociației Autism Europa Bistrița.

Colaborarea cu firma Terasteel permite Asociației să continue să dezvolte serviciile pe care le oferă și să aducă speranță și sprijin în viețile celor care se confruntă cu provocări de neurodezvoltare semnificative.

Comunitatea bistrițeană stă la baza succesului nostru în business, deoarece în spatele cifrelor sunt oameni foarte pricepuți care își dedică timp și energie, sunt oameni care iubesc ceea ce fac și totodată iubesc acest oraș. Ne vom implica, de câte ori vom putea, pentru a crește calitatea vieții, în locul în care ne desfașurăm activitatea”, a declarat Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel.

TeraSteel s-a implicat constant în proiecte de responsabilitate socială și sprijinire a cauzelor umanitare. Prin această donație de spații pentru terapie, compania demonstrează încă o dată că acțiunile concrete stau la baza dezvoltării unei comunități.

Asociaţia Autism Europa Bistriţa este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2007 de părinţi şi prieteni ai copiilor cu autism. Încă de la înfiinţare, Asociația oferă servicii de informare, conştientizare, consiliere şi educare și organizează cursuri de instruire în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist din judeţul Bistriţa-Năsăud, al familiilor acestora, al specialiştilor şi al comunităţii. În prezent, Asociația are180 de beneficiari direcţi (copii, tineri, adulți cu tulburări din spectrul autist și familile acestora, peste 3.000 de beneficiari indirecţi (cadre didactice, specialiști, autorități publice, comunitate). De asemenea, Asociația continuă să se implice în lobby legislativ, activitate în care a stimulat cu succes legislația relevantă în domeniul dizabilității.

Mai multe informații despre activitatea și inițiativele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa se pot obține pe e-mail (autism.europa@gmail.com), la telefon (0751 389 403) sau la sediul din  Bulevardul Independenței, nr. 79. Mai multe detalii se regasesc și pe pagina de internet www.centruldeautism.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!