Dosare penale pentru doi bărbați care conduceau mașini pe drumurile publice fără a avea acest drept

Doi bărbați, unul de 24 de ani și altul de 35 de ani, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau, fără drept, mașini pe drumurile publice din județul Bistrița-Năsăud. Ambii s-au ales cu dosare penale.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean de Poliție, tânărul de 24 ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, dar acest lucru nu l-a împiedicat să se urce la volanul unei mașini. El a fost depistat pe o stradă din Bistrița.

La 15 noiembrie, după ora 01:20, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Drumul Cetății din municipiu. La volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani din Dumitra. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, a reieșit faptul că autoturismul condus de tânăr avea polița de Răspundere Civilă Auto și Inspecția Tehnică Periodică expirate. Totodată, polițiștii au stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere”, se arată în buletinul de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cel de-al doilea șofer avea permisul de conducere suspendat și, în plus, în cazul său există suspiciunea că se afla și sub influența substanțelor interzise.

La data de 14 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17, prin Unirea. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 35 de ani, din Solca, județul Suceava. Șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Verificările efectuate de către polițiști cu privire la conducătorul auto au indicat faptul că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracţiunile de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, se mai arată în buletinul Poliției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!