Dr. Anca Andrițoiu: În ultima vreme a crescut numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrate în județ

Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în creștere la nivelul județului Bistrița-Năsăud, potrivit datelor prezentate vineri, în ședința din luna septembrie a Colegiului Prefectural, de directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Anca Andrițoiu.

În ultima vreme a crescut numărul cazurilor de COVID-19. Avem în jur de 15 – 20 de cazuri noi pe zi. Din fericire nu sunt cazuri grave. De exemplu, în acest moment nu avem niciun pacient internat pe Terapie Intensivă. Majoritatea pacienților sunt la domiciliu. În spitalele din Năsăud și Bistrița avem acum 12 pacienți internați. S-au schimbat puțin regulile, în sensul că acum sunt doar recomandări de izolare. Nu mai merge nimeni să verifice cazurile acasă, dar medicii de familie au păstrat bunele obiceiuri și atunci când au un caz dau concedii și lumea rămâne la domiciliu cel puțin 5 zile sau mai mult, în funcție de simptomatologie”, a declarat dr. Anca Andrițoiu.

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Sănătății, în intervalul 18 – 24 septembrie, la nivel național au fost înregistrate peste 14.800 persoane infectate cu COVID, cu 3.635 mai multe cazuri față de săptămâna precedentă. Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.455.207 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. La nivel național, incidența înregistrată la 14 zile este de 0.95.

În prezent, Ministerul Sănătății nu mai raportează zilnic cazurile noi de COVID-19, cum se întâmpla în timpul pandemiei, ci face raportări săptămânale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!