Dr. Ancuța Hordoan – noul medic coordonator al Policlinicii Bistrița

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița (Policlinica) are o nouă conducere. Noul medic coordonator al Policlinicii este dr. Ancuța Hordoan.

Anunțul a fost făcut de managerul SCJ Bistrița, Gabriel Lazany, într-o conferință de presă susținută marți.

Dr. Ancuța Hordoan este medic primar psihiatrie și medic șef la Centrul de Sănătate Mintală din cadrul SCJU Bistrița.

Împreună cu doamna doctor am făcut o analiză legată de problemele cu care ne confruntăm în Ambulatoriu. Una dintre ele este cea a lipsei unui număr suficient de consultații disponibile pe anumite specialități medicale. În limita posibilităților, noi vom crește numărul acestora pe parcursul anului, dar având în vedere că este o activitate integrată și că medicii care lucrează în Ambulatoriu sunt aceeași care deservesc și activitatea din spital și asigură și liniile de gardă, numărul de consultații pe care le putem oferi este limitat. De aceea, eu vreau să fac un apel la cetățeni și să subliniez un aspect pe care l-am constatat la verificarea programărilor. Sunt foarte multe cazuri de pacienți care în momentul în care se dă drumul la programări își fac 2 – 3 programări. La una dintre acestea se prezintă, dar pe celelalte nu au bunăvoința de a le anula și de a permite astfel și altor pacienți să beneficieze de programare. Problema este că în acest fel se ocupă locurile foarte repede. Noi putem foarte ușor controla acest aspect. De exemplu, putem condiționa programarea de introducerea numărului biletului de trimitere, dar, în urma unor discuții cu medicii de familie nu am vrut să facem acest lucru. Ei eliberează aceste bilete de trimitere după ce pacientul are fîcită programarea, tocmai pe considerentul că numărul de consultații sunt limitate și s-ar putea ca biletul de trimitere eliberat să expire. Dacă nici cum nu vom putea să facem treaba aceasta, atunci vom condiționa și vom introduce acest câmp de control pentru a nu se mai poată face programări multiple. În primul rând facem apel la pacienți ca, în cazul în care au făcut mai multe programări pe aceeași specialitate, să păstreze doar una și celelalte să le anuleze”, a declarat Gabriel Lazany.

În ceea ce privește creșterea numărului de consultații disponibile pe anumite specialități medicale, managerul SCJU Bistrița a menționat că acest lucru s-a întâmplat deja pe specialitățile Neurologie și Cardiologie.

Începând cu noua contractare care a intrat în vigoare la 1 iulie, pe specialitatea Neurologie s-a dublat numărul de consultații care pot fi acordate. Astfel, zilnic, doi medici neurologi oferă consultații în cadrul cabinetului de specialitate. De asemenea, a crescut norma și pe specialitatea de Cardiologie unde avem o normă și jumătate și acum am crescut la două norme, ceea ce înseamnă că a crescut și numărul de consultații care sunt disponibile”, a adăugat Gabriel Lazany.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!