Dr. Tiberiu Tudor: Bistrița – a cincea localitate din țară în care se organizează Maratonul Resuscitării

Bistrița este cea de-a cincea localitate din țară în care se organizează Maratonul Resuscitării, potrivit medicului șef al UPU-SMURD Bistrița, dr. Tiberiu Tudor. Evenimentul va avea loc duminică, 11 iunie 2023, la TeraPlast Arena.

Primul maraton al resuscitării a fost organizat de UPU SMURD Cluj. Văzând impactul pozitiv pe care acest eveniment l-a avut în rândul comunității, proiectul a fost extins la nivel național de Fundația pentru SMURD și acum va fi organizat și la Bistrița. Este primul eveniment în care noi putem să formăm atâția oameni deodată“, a spus dr. Tiberiu Tudor în emisiunea ”Picătura de sănătate” de la AS-TV.

Sursa citată a menționat că prin această inițiativă se dorește educarea populației cu privire la importanța acordării primului ajutor în diferite situații.

Organizatorii Maratonului Resuscitării de la Bistrița, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, UPU-SMURD Bistrița, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Fundația pentru SMURD, speră într-o participare cât mai numeroasă a cetățenilor, indiferent de vârstă, care să deprindă cu acest prilej abilitățile necesare pentru a face diferența dintre viață și moarte.

Le vor fi de ajutor atelierele practice, susținute de medici, asistenți, paramedici și voluntari UPU-SMURD.

Noi am extins puțin acest proiect și am adăugat și alte activități. Ne-am propus să instruim persoanele în multiplele aspecte pe care le întâlnim noi în medicina de urgență și atunci avem mai multe ateliere în care acoperim aceste aspecte. Vor fi în total 14 ateliere și invităm oamenii să descopere aceste ateliere“, a mai spus dr. Tiberiu Tudor.

Șeful UPU-SMURD Bistrița a precizat că atelierele vor cuprinde manevre de resuscitare, de eliberare a căilor respiratorii și de așezare a pacientului în poziție laterală de siguranță, atât pentru adult, cât și pentru copil, dar cei prezenți vor avea ocazia să afle și multe alte informații utile care în unele situații pot face diferența dintre viață și moarte.

Demonstrațiile se vor derula pe parcursul întregii zile, în intervalul orar 09:00 – 21:00.

Peste 200 de medici, asistenți, paramedici și voluntari vor fi prezenţi duminică, 11 iunie, la Bistriţa, la prima ediţie a ”Maratonului resuscitării”.

”Doar la atelierul de resuscitare avem 60 de instructori din întreaga țară. Vor fi instructori de la București, Constanța, Timișoara, Brașov, Târgoviște, Drobeta-Turnu Severin, Cluj-Napoca, Târgu Mureș”, a mai menționat dr. Tiberiu Tudor la AS-TV.

Intrarea la Maratonul Resuscitării de la Bistrița va fi liberă.

Astfel de evenimente au mai avut loc și la Cluj-Napoca, București, Târgu Mureș și Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!