Dragoș Hârjoabă (AUR): Decizia de a retrage de la comercializare produsele austriece este modul meu de a îmi manifesta dezamăgirea faţă de reacţia Austriei!

Preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a Alianței pentru Unirea Românilor, Dragoş Hârjoabă, a afirmat că decizia de a retrage din magazinele pe care le deţine produsele care provin din Austria reprezintă modul său de a își manifesta dezamăgirea față de anunțul făcut de oficialii de la Viena de a refuza aderarea României la Spațiul Schengen.

Să ştiţi că protestul acesta l-aş fi făcut indiferent dacă eram în AUR sau nu şi vă spun şi de ce: pentru că prima oară când am ieşit în afară, în 2006, la trecerea dintre Ungaria şi Austria, era frig, era 18-19 ianuarie, m-au pus să îmi scot tot din maşină austriecii şi am stat la băncuţele acelea renumite o oră şi ceva în frig, aşteptând să vină cineva să îmi răscolească în bătaie de joc printre bagaje și să îmi zică apoi să le pun la loc. (…) Protestul este forma mea de a-mi manifesta dezamăgirea faţă de reacţia Austriei, dar nu ştiu dacă este neapărat reacţia Austriei, s-ar putea să fi fost rândul ei: anul trecut ne-am opus noi, anul acesta te opui tu”, a declarat  liderul judeţean al AUR într-o conferință de presă.

Întrebat dacă mai există și alți proprietari de magazine care s-au alăturat protestului, Dragoş Hârjoabă a răspuns: ”Mi-aş fi dorit să se alăture, eu am transmis mesaje către cei din Bistriţa cu care sunt în contact, care au şi ei magazine, au zis că vor lua în calcul, dar momentan nu am văzut nimic. Dar eu vă spun: singur este foarte greu să schimbi ceva, dar în acelaşi timp tragi un semnal de alarmă şi e foarte bine. Şi chiar dacă nu trag un semnal de alarmă, eu, Dragoş, român, mă simt cu sufletul împăcat că măcar atât am putut să fac împotriva lor”.

Sursa citată a menționat că a retras foarte multe produse de la comercializare. ”Am scos cărucioare întregi și am golit frigidere întregi”. E alegerea mea ce comercializez în cele 5 magazine ale mele și ce nu”, a adăugat Dragoș Hârjoabă.

Un lanț de magazine din Bistrița-Năsăud taxează decizia Austriei de a se opune aderării României la Spațiul Schengen