Drumul până la Valea Blaznei, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri comunale ale județului Bistrița-Năsăud, va fi modernizat

Un drum din comuna Șanț, considerat a fi unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din județul Bistrița-Năsăud, va fi modernizat, anunțul fiind făcut chiar de compania care efectuează lucrările – MIS Grup. Este vorba despre drumul comunal Cobășel – Valea Blaznei, care pornește dinspre localitatea Șanț și ajunge până în stațiunea Alpina Blazna.

Știam din start că va fi o provocare să modernizăm drumul, dar aceste lucrări ne plac cel mai mult. De asemenea, știm că prin munca noastră, respectiv modernizarea infrastructurii rutiere, se dezvoltă comunități. Drumul are o lungime totală de aproape 9 km și lățimea platformei este cuprinsă între 4-5 m, iar noi muncim cu spor pentru a-l preda la cele mai înalte standarde”, a transmis companie MIS Grup.

Pe întreg traseul se vor amenaja 12 drumuri laterale, având același sistem rutier (straturi ale drumului).

La 7 dintre ele se vor monta podețe tubulare pentru deversare apelor pluviale.

Sistemul rutier este de cea mai înaltă calitate, fiind construit din următoarele straturi:

  • 1 strat de împietruiri
  • 1 strat de fundație din piatra spartă
  • 1 strat de bază din piatră spartă
  • 2 straturi de asfalt.

Beneficiarul lucrărilor va fi Primăria comunei Șanț și, în mod special, comunitatea din Șanț și turiștii ce vor vizita zona.