Dumitru Tănase a umflat contractul pentru telescaun!150.000 de euro, cu numai 600 de euro sub prețul MAXIM al licitației! Crețu și Tase au semnat actele vineri, 12 ianuarie după care au tulit-o în concediu!

Primăria Bistrița a scos la licitație prestarea serviciilor de exploatare a instalaţiei de transport persoane pe cablu, telescaun, din cadrul Complexului Sportiv Polivalent, din municipiul Bistriţa localitatea componentă Unirea.

EuroAlpin e singura firmă care s-a băgat la licitație și a coborât cu numai 600 de euro sub prețul maxim! A umflat contractul de 150.000 de euro, după care Crețu și Tănase au plecat în concediu!

Contractul a fost semnat vineri 12 ianuarie, după care Crețu și Tănase au plecat în concediu. Mașina de serviciu a primarului și mașina personală a patronului EuroAlpin au fost fotografiate pe o autostradă din Austria. Ovidiu Crețu NU recunoaște că a fost la schi și susține că a fost într-o delegație în Germania!

Dumitru Tănase a fost prezent la inaugurarea pârtiei de schi și a stat de vorbă cu Constantin Rus, consilier local PSD și unul din apropiații lui Ovidiu Crețu. Mașina care se afla în spatele primarului pe autostrada din Austria cu numere BN 37 EUR se afla în parcarea complexului.

Valoare ofertă: 550.400 lei fără TVA (655.000 de lei cu TVA inclus), adică aprox. 150.000 de euro cu TVA inclus, cu numai 3.000 de lei sub prețul maxim-posibil!

Conform caietului de sarcini, câștigătorul se obligă:

– să execute lucrările de întreţinere şi revizie, curente, în conformitate cu prevederile documentaţiei tehnice şi a prescripţiei tehnice PT R9 – 2003;
– să folosească la lucrările de întreţinere şi revizie, curente, numai personal calificat şi instruit;
– să oprească instalaţia de transport pe cablu dacă în timpul exploatării apar deficienţe care pot avea ca urmare avarii sau accidente;
Prestarea serviciilor în regim prelungit de lucru se face numai la comanda scrisă a achizitorului iar numărul de ore suplimentare prestate nu poate depăşi 100 ore/lună respectiv 400 de ore/an.

VEZI caietul de sarcini pentru operare telescaun

În caietul de sarcini scrie că ar fi nevoie de 7 persoane pentru funcționarea telescaunului:

1 persoană responsabilă cu verificarea tehnică a instalațiilor (poate fi și prin convenție sau angajat parțial sau colaborare).
1 persoană șef instalație
2 persoane :mașinist, stație de acționare- întoarcere
1 persoană responsabil tehnic echipamente mecanice (poate fi și agent de peron)
1 persoană responsabil tehnic echipamente electrice și dispozitive de siguranță ( (poate fi și agent de peron)
1 persoană agent de peron (poate fi și revizor de linie).

Programul NORMAL de funcționare este: luni – vineri între orele 8 – 16 iar fiecare oră din afara acestui interval va fi taxată suplimentar. De asemenea, sâmbătă și duminică, intervalul 9 – 21 este considerat a fi program prelungit iar EuroAlpin va presta serviciile la tarifele majorate.

Până-acum, EuroAlpin s-a ocupat de serviciile de exploatare a echipamentelor din Wonderland și a câștigat toate licitațiile organizate în acest sens!

Firma EuroAlpin s-a înființat în 2016, iar după 3 luni a prins contractul de întreținere telescaun, pârtie și nocturnă. Pentru perioada ianuarie-martie 2017, firma lui Tănase a încasat aproape 25.000 de euro pe aceste servicii, deși pârtia NU a funcționat nici măcar o zi! Pe final de an, EuroAlpin a prins iarăși contractul, prin încredințare-directă și pe lunile noiembrie-decembrie 2017, EuroAlpin a semnat un contract cu Primăria Bistrița pe încă 30.000 de euro.

În cele din urmă s-a organizat o licitație și pe anul în curs EuroAlpin a prins cel mai tare contract, în valoare de 150.000 de euro pentru întreținerea telescaunului. Contractul se încheie în 31 decembrie 2018.

error: Content is protected !!