După valul de căldură vin ploile! Cod portocaliu în Bistrița-Năsăud

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, noi avertizări cod galben și cod portocaliu, dar de această dată nu de căldură, ci de instabilitate atmosferică. Județul Bistrița-Năsăud se va afla sub avertizare cod portocaliu.

Astfel, avertizarea cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată va fi valabilă în intervalul 22 iunie, ora 15:00 – 23 iunie, ora 06:00.

”În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp”, arată ANM.

Totodată, în intervalul 22 iunie, ora 15:00 – 23 iunie, ora 10:00, va fi în vigoare și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică care vizează mai multe județe din țară.

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, mai arată ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!