E jale pe bugetul local! Au dat salariile pe maxim și-acum Primăria Bistrița NU are nimic de sămânță, nici măcar pe investiții! Jonglerii financiare: 3.25 MILIOANE de lei sunt luați de la „social” și mutați în conturile Transmixt!

Consiliu Local va dezbate un proiect legat de rectificarea bugetară, proiect care de fapt maschează un artificiu contabil. Practic, administrația PSD va lua bani de la capitolul Cheltuieli sociale și va vira bani la un alt capitol, Transporturi. Cei 3.25 MILIOANE de lei vor ajunge în conturile Transmixt.

Transmixt amenință cu blocarea conturilor, dacă nu primesc restanțele de 3. 25 MILIOANE de lei!

Știați că: 3 MILIOANE de lei/an se duc pe subvenția de transport! Curtea de Conturi a sesizat o serie de probleme pe facturile decontate de Primăria Bistrița!

Contractul privind transportul public de persoane a expirat în anul 2015 și a fost prelungit încă 4 ani și jumătate. Camera de Contruri a sesizat nereguli și a recomandat realizarea unei licitații pentru delegarea acestui serviciu.

În raportul pe 2015, Curtea de Conturi a stabilit că înțelegerea contractuală dintre Transmixt și Primăria Bistrița a creat un prejudiciu de 1.7 milioane de lei. Asta deoarece a fost stabilită eronat majorarea cuantumului subvențiilor acordate pentru transportul de persoane prin acceptarea includerii în deconturile de subvenție a unor cheltuieli nejustificate și prin calcularea unei rate de profit de 8% la subvenții.

Contravaloare facilitati transport pentru pensionari, persoane cu handicap, veterani de razboi, abonamente ptr. elevi si profesori din localitatile componente;transport elevi costă 3 milioane de lei/an!

Aceste plăți se fac din bugetul public, pe baza unor facturi emise de Transmixt.

Binomul Transmixt – Primărie a pierdut procesul de la Bistrița, dar judecătorii Curții de Apel au întors-o ca la Brăila!

Primăria Bistrița s-a apărat în instanță și a demonstrat că înțelegerea contractuală cu Transmixt-ul e legală. Astfel, compania de transport va trebui să primească înapoi sumele restante.

Problema e că Primăria Bistrița NU mai are banii în conturi și tocmai de aceea, administrația PSD a propus ca la rectificarea bugetară să disloce bani de la capitolul Cheltuieli sociale.

În 2015, Curtea de Conturi a imputat faptul că: „s-au făcut plăți nelegale în contul firmei de transport în comun Transmixt Bistrița, după ce ar fi majorat eronat cuantumul subvențiilor acordate pentru transportul public de persoane prin acceptarea includerii în deconturile de subvenție a unor cheltuieli nejustificate și prin calcularea unei cote de profit de 8 % la subvenții, fiind estimate prejudicii în valoare de 1.439.000 de lei”.

În primă fază, judecătorii Tribunalului Bistrița – Năsăud au dat câștig de cauză Curții de Conturi, care a imputat cheltuielile prea-mari cu transportul public de persoane, respectiv cu decontarea biletelor subvenționate.

Ciudat cum, decizia a fost întoarsă definitiv, la Curtea de Apel Cluj, unde judecătorii au dat câștig de cauză binomului Primărie- Transmixt.

Astfel, sumele blocate trebuie achitate câștigătorului, respectiv companiei de transport local ce a beneficiat de un contract prelungit de 8 ori.

Pe timpul derulării procesului, Transmixt a acordat în continuare subvenții și astfel s-a ajuns la suma de 3.25 MILIOANE de lei pe care o solicită retroactiv, pe baza hotărârii judecătorești.

Crețu ia bani de la asistații social și îi pune în conturile firmei Transmixt!

Administrația PSD face jonglerii la limita legii și rămân descoperiți la capitoul asistență socială. Cei 3 milioane de lei sunt mutați din stânga-n dreapta printr-un artificiu financiar, mascat de așa-zisa rectificare bugetară!

50% din banii adunați din taxe și impozite se duc pe salariile din Primăria Bistrița! 1.500 de euro e media salariilor!

Cum s-au EVAPORAT banii de investiții! Bistrița a pierdut 50 de MILIOANE de lei, datorită măsurilor populiste!

– măsurile PSD, prin care impozitul pe venit a scăzut de la 16% la 10% a afectat cu 32 de milioane de lei bugetul local. Banii bistrițenilor au dispărut.
– cheltuielie sociale au scăzut bugetul cu 16.6 MILIOANE de lei. Cheltuiala a fost pusă în cârca municipiului Bistrița.

Trecerea plăţii unor contribuţii şi servicii sociale de la Guvern la administraţiile publice locale a creat mari dezechilibre bugetare în unităţile administrativ-teritoriale, prin pris-ma veniturilor scăzute şi a cheltuielilor ridicate cu funcţionarea primăriilor.

50 de MILIOANE de lei este suma care a dispărut de pe investiții, mulțumită Guvernului Dragnea- Dăncilă. La rectificarea din august, Primăria Bistrița a primit 2 MILIOANE de lei!

În urma rectificării bugetare, municipiul Bistrița a primit 2 MILIOANE de lei din partea Guvernului Dăncilă.

 

INVESTIȚII mici-mici-mici! Investițiile din bugetul local pe 2019 sunt infime:

– 5.5 MILIOANE de lei pe reparații străzi, prin turnarea unui strat de asfalt
– 1 MILION de lei pentru începere lucrări Aqualand.
– 850.000 de lei pentru consolidarea străzii Gorunului
– 900.000 de lei pentru modernizarea trecerii de cale ferată de pe str. Lucian Blaga.

Acestea sunt principalele investiții pe care le realizează Primăria Bistrița, din bugetul local… deoarece 50% din veniturile din taxe și impozite se duc pe salariile funcționarilor.

 

Conform proiectului de hotărâre, capitolul „ Transporturi” se majorează cu suma de 3.248.000 lei, reprezentând cheltuielile cu transportul local-sentinţă judecătorească.

„Asigurări şi asistenţă socială” se diminuează cu suma de 3.234.000 lei, astfel: se reduc drepturile asistenţilor personali şi indemnizaţiile lunare ale persoanelor cu handicap cu suma de 3.248.000 lei.

Bugetul general rectificat de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa pe anul 2019 se suplimentează la venituri cu suma de 2.637.000 lei, ajungând la suma de 299.470 mii lei, iar la cheltuieli se suplimentează cu suma de 2.637.000 lei, ajungând la suma de 329.324.000 lei.

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară va fi dezbătut joi, 21 august la sediul Primăriei Bistrița.

CLICK să vedeți proiectul de rectificare bugetara

error: Content is protected !!