Echipa Leoni România, alături de cea din Ucraina. Ce decizie a luat compania

Leoni Bistrița a anunțat că echipa din România a companiei este alături de cea din Ucraina și a început deja un proces prin care transferă angajați din țara vecină la fabricile din țara noastră sau din alte țări.

Ce se întâmplă în Ucraina, la doar câteva sute de kilometri de noi, este o dramă ce nu poate fi justificată în vreun fel. Echipa Leoni din România este alături de colegii noștri din Ucraina în aceste momente de grele încercări. Astfel, în coordonare cu colegii ucraineni și echipa constituită pentru acest scop, începând de săptămâna trecută organizăm transferul în România al colegelor ucrainence care solicită acest lucru, dorind să vină să lucreze la fabricile Leoni din România sau să ajungă în alte state tranzitând țară noastră. Am pregătit atent acest lucru pentru a le face șederea cât mai confortabilă colegelor noastre și familiilor care le însoțesc. Dedicarea tuturor celor implicați a fost impresionantă. Începând cu colegii ucraineni ce dau dovadă de o tărie excepțională în aceste evenimente și până la membrii echipei locale care s-au oferit din prima clipă să vină în ajutorul celor aflați în nevoie. Vom continuă să ne sprijinim colegii din Ucraina și suntem recunoscători că avem ocazia de a-i ajuta să treacă mai ușor prin aceste momente și să poată duce o viață cât mai aproape de normalitatea pe care o merită, aici, în România”, a precizat compania Leoni Bistrița într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

De asemenea, miercuri, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunțat că un număr de 44 de cetăţeni ucraineni care, pe fondul conflictului armat, au părăsit țara vecină au fost angajaţi de către o companie din Bistriţa, dar fără să precizeze numele companiei.

Primii 44 de cetățeni ucraineni au fost angajați astăzi de o companie din Bistrița. În paralel, ANOFM oferă servicii de profilare, consiliere și îndrumare pentru mai mulți cetățeni ucraineni care și-au manifestat dorința de a se angaja. Pliante cu informații pentru cetățenii ucraineni, privind condițiile de angajare în România, sunt împărțite și afișate în vămi, gări, autogări și alte puncte des tranzitate. În acelasi timp, angajații ANOFM continuă activitățile dedicate cetățenilor români aflați în căutarea unui loc de muncă”, a transmis ministrul, pe Facebook.

În ceea ce privește situația cetățenilor ucraineni aflați pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, Instituția Prefectului a comunicat că peste 600 de persoane se află în prezent cazate în diverse locații din județ.

error: Content is protected !!