EDITORIAL: Despre Sărata SUD sau cum ne toarnă sare pe rană!

Primarul Ovidiu Crețu a băgat o cursă gratis până la Sărata și a dus ziariștii până acolo, unde s-a asfaltat pășunea sau altfel spus s-a predat amplasamentul Parcului Industrial Sărata Sud. La ochi, totul arată bine: s-a amenajat o pistă de biciclete ca-n Occident, dealuri, aer-curat și asfalt ca-n palmă. Lipsește esențialul, adică NU e niciun investitor ce stă cu utilajele la ușă, doar povești despre perspectivele acestui proiect.

Managerul Iulius Dumitru a căpătat încă un an bonus să dreagă busuiocul. Altfel, Crețu îl va sacrifica lejer și va lua de-a gata restul cu următoarea majoritate din Consiliul Local. Depinde de alegeri!

Primarul și-a prezentat staff-ul stufos cu care a bifat proiectul european co-finanțat din bani împrumut și care va produce maxim 500 de locuri de muncă. De față cu patronii implicați în proiect, Crețu a dat-o în socialism și a zis că vor fi 2.000 de locuri. Nimeni nu-l crede, evident.

Am avut o discuție amicală cu mister Iulius Dumitru, șeful societății care gestionează proiectul și mi-a reproșat că nu am scris corect, pentru că el NU are 1.000 de euro salariu, ci doar 4.000 de lei BRUT. Am spus că de-acum înainte o să fiu mai atent cu apelativul Iulius “mia de euro” Dumitru și că cel 12 scrisori de intenție par a fi o glumă după 3 ani de activitate pentru promovarea acestui obiectiv.

Liberalii au partea lor de vină și statul îndelungat la căldurică le-a priit o bună bucată de vreme. Ei au dat votul acestei combinații și imediat și-au băgat om la conducerea societății care gestionează parcul. Crețu i-a călcat în picioare și vrea să-și atragă voturile pozitive, aratându-le cine-i șeful. Celor obraznici le-a tăiat din bani și i-a relocat altor obiective.

Mi-l amintesc vag pe Crețu cum jura privind spre asfințit, că de-acolo va răsări o centură de Sud ce va lega Parcul Industrial din Sărata de dealul Cocoș unde va fi Wonderland. Poate bietul spera să aibă statuie-ncununată cu flori, precum mormântul lui Arsenie Boca.

În schimb, realitatea e cruntă: pentru Sărata Sud se muncește de 3 ani, sunt 0 locuri de muncă, s-au accesat 3 MILIOANE de euro din bancă și 20 de ani de rambursat împrumutul. Leoni aduce oameni din Serbia și marile companii își extind producția în curtea proprie, cu sau fără Ponta.

Cei puși să ne deservească ne-o servesc mereu inaugurând pășuni asfaltate și dealuri cu oi, iar apoi ne râd în față cu aroganță în timp ce se înfruptă cu nesaț din banul public…