EDITORIAL: Listacii rușinii!

Pe vremea lui Ceaușescu, dacă te punea la panou erai desființat complet. Acum, la umbra listelor de partid s-au ascuns lipitorii de afișe, foro-braji fără realizări, promovați de partidele aflate în comă și care refuză să se reformeze. Și nu li-i rușine să le fie! Potopul a ajuns din urmă organizațiile rămase fără valori reale și fără candidați de forță care să atragă voturi.

Dacă ne uităm pe listele electorale, în primele 5 locuri avem candidați care pe vremuri nu ar fi șters nici praful de prin sedii. Acum, s-au cocoțat pe listă și cred că fac politică și își dau cu presupusul despre administrație.

Este rezultatul unui sistem promovat de partidele-om. PDL-ul e destructurat și politica lui Ioan Oltean s-a dovedit falimentară. Valorile lipsesc cu desăvârșire din orice echipă și viitorul pare și mai sumbru. Acum se pot culege roadele deciziilor centralizate și promovării pe non-valoare. Iar dincolo, unde a preluat Dolha ce a semănat Țintean situația e similară. S-au strecurat tot felul de așa-ziși liberali care se fac de râs încontinuu. ALDE e partidul-fosilelor călduțe, care NU deranjează și pentru care livrează voturi cei câțiva primari din județ.

P.S.D -ul e specialist la grupări organizate și sistemul lor de promovare nu e contestat în interior. E o politică de cadre și de haită, condus de 2-3 oameni la vârf și foarte mulți executanți pe linie de partid. Cu o Bistriță aflată-n picaj și fără un plan de salvare, primarul va scoate lista de partid și nimeni NU va comenta în interior. C-așa-i la ei.

UNPR-ul se vrea salvat de Liviu Rusu, iar ecologiștii sfădiți și vor împărți praful de pe tobă. Pocăiții sunt contestați de frații de credință și PNȚCD a devenit o afacere de familie pe unde mai mișună 2-3 listaci fără discernământ.

Orice partid e privit ca o grupare infracțională organizată și tinerii se detașează. Cei care își bagă nasul se dau de obstacole interne și de oportuniști agramați dar puși pe un servilism ambițios. De aceea au rezultat niște liste de oameni care laolaltă n-ar trece de marja de eroare a unui sondaj oarecare (2%). Bistrița e în moarte clinică și în loc de resuscitare primește tatuaje cu liste, iar partizanii își freacă pălmuțele cu gândul la majorități. Partidele sunt în colaps și NU au înțeles că e nevoie de oameni, nu de listaci și aplaudaci mânați de ambiții puerile.