Elev al unui liceu din Bistrița, cercetat de polițiști pentru că ar fi introdus în şcoală un pistol de tip airsoft

Un elev al unui liceu din municipiul Bistrița s-a ales cu dosar penal și este cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Tânărul este bănuit că ar fi introdus în școală un pistol neletal, l-ar fi prezentat colegilor și apoi l-ar fi ascuns.

”La data de 9 mai, în cadrul activităților preventive și de verificare desfășurate, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Vizat de comiterea faptei este un tânăr, elev al unui liceu din Bistrița, care ar fi introdus în școală un pistol neletal, replică a unei arme de tip airsoft, cu bile, pe care l-ar fi prezentat colegilor, după care l-a ascuns. În urma verificărilor efectuate, de către polițiștii de la Ordine Publică și Siguranță Școlară, acesta a fost găsit aruncat într-un coș de gunoi, fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunica de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. 

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au purtat discuții cu colegii de clasă ai elevului cercetat, dar și cu elevii altor clase terminale despre riscurile folosirii unor astfel de obiecte periculoase și posibilitatea producerii unor accidentări ce ar putea avea consecințe extrem de grave. Totodată, au mai fost avute în vedere și teme precum violența în școli, gestionarea unor situații conflictuale, dar și răspunderea penală a minorilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *