Elevii de la trei licee din Bistrița-Năsăud ar putea efectua stagiul de practică în cadrul companiei Leoni

Compania Leoni Bistrița este interesată să își formeze viitorii muncitori încă de pe băncile școlii, motiv pentru care a pregătit un pachet de oferte de colaborare pentru dezvoltarea învățământului dual și profesional din Bistrița-Năsăud. Practic, elevii vor putea efectua stagiile de practică în cadrul companiei și ar putea primi și stimulente financiare pentru acest lucru.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, conducerea companiei a participat la o întâlnire cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud și ai școlilor profesionale din județ pe tema unei posibile colaborări cu scopul de a pregăti elevii din învățământul post gimnazial în domenii precum mecanică, electronică și electrică.

Mai exact, pentru a își asigura continuitatea activității și în viitor, compania Leoni dorește să pregătească specialiști în domeniile sale de activitate. Astfel, conducerea companiei a prezentat reprezentanților învățământului bistrițean un pachet de oferte de colaborare pentru dezvoltarea învățământului dual și profesional.

Practic, compania este dispusă să pună la dispoziția elevilor ateliere complet echipate cu mașinării și chiar să amenajeze două ateliere în școlile din județ în așa fel încât elevii să aibă la dispoziție spații moderne în care să efectueze stagiile de practică.

Potrivit pachetului prezentat de conducerea Leoni Bistrița, pentru stagiile de practică efectuate în cadrul Leoni, elevii pot primi stimulente financiare, iar transportul le va fi asigurat. În plus, se ia în considerare și posibilitatea acordării unei burse de studii din partea firmei pentru elevii cu rezultate bune.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud și reprezentanții Liceului Tehnic ”InfoEl”, ai Liceului Tehnologic și ai Liceului Tehnologic ”Grigore Moisil” au salutat inițiativa, apreciind faptul că tehnologia pusă la dispoziție de Leoni este una avansată, constituind un atu pentru un proces eficient de învățare.

În urma discuțiilor și a unei vizite la sala de training din Leoni 4, unde elevii ar putea să își desfășoare partea de practică, s-a astabilit că autoritățile vor face demersurile necesare pentru ca elevii de clasa a X-a și XI-a de la Liceul Tehnologic să înceapă cursurile chiar din anul școlar 2021-2022.

Ulterior, vor fi demarate procedurile necesare pentru a putea include, începând cu anul școlar 2022-2023, și celelalte două licee într-un parteneriat cu firma Leoni.

error: Content is protected !!