Elevii pasionaţi de literatură, invitați să participe la campania Pro Cultură Slove

Elevii din municipiu pasionaţi de literatură sunt invitați să participe la campania Pro Cultură Slove, organizată de Primăria Bistrița.

Potrivit municipalității, campania are drept scop promovarea cititului în rândul tinerilor și constă în organizarea de activităţi artistico – literare precum lecturi publice, întâlniri cu scriitori, prezentări de carte, un concurs de creaţie literară destinat elevilor de gimnaziu şi liceu precum şi un concurs de desene destinat elevilor din ciclul primar.

Concursul de creaţie literară îşi propune stimularea creativităţii elevilor şi descoperirea de noi talente literare.

În cadrul campaniei va avea loc un concurs de desene şi colaje cu tema „Vis de toamnă”, destinat elevilor claselor 0-IV. Desenele vor fi trimise la Centrul Comunitar pentru Tineret str. Liviu Rebreanu nr.18,  până la data de 20 octombrie 2023 şi vor avea specificat pe verso numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, învăţătoarea – număr de telefon.

De asemenea, o altă activitate din cadrul campaniei este și concursul de creaţie literară destinat elevilor de gimnaziu şi liceu.

Secţiunea gimnaziu – clasele V-VIIITema: „Vis de toamnă”

Lucrările, de minim 300 de cuvinte vor conţine, obligatoriu, menţionat numele, prenumele, număr de telefon, clasa, şcoala, profesorul coordonator şi vor fi transmise, în format fizic, până la data de 20 octombrie 2023 la Primăria municipiului Bistriţa, Serviciul Politici Publice Educație, Tineret, Sport și Turism, Str. Nicolae Titulescu nr. 3 sau în format electronic pe adresa de e-mail directiaeducatieturism@gmail.com.

Secţiunea liceu – clasele IX-XII

Poezie –  Tema la alegere

Proză   –  Tema  ”Eclipsă”

Eseu – Tema la alegere   

Lucrările de la secţiunea liceu, semnate cu pseudonim, vor fi transmise până la data de 20 octombrie 2023 pe adresa de e-mail directiaeducatieturism@gmail.com. Separat, numele, prenumele, clasa, şcoala de provenienţă, numărul de telefon, secţiunea, titlul precum şi pseudonimul sub care s-a transmis lucrarea vor fi transmise până la aceeaşi dată la adresa de e-mail directiaeducatieturism@gmail.com.

Juriul va fi alcătuit din scriitori bistriţeni consacraţi şi profesori de Limba şi literatura română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!