Ești student și ai cel mult 35 de ani? Vorbești limba germană? Poți pleca la muncă în Germania pe perioada vacanței de vară

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud organizează selecție pentru studenții care doresc să lucreze ȋn Germania.

În perioada următoare, studenții care doresc să aplice pentru un job de vacanţă de vară în anul 2018 (minim 2 luni) în Germania, se pot înregistra la Compartimentul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa – Năsăud.

Pentru anul 2018 sunt disponibile 50 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, ȋn gastronomia de sistem (fast-food), ȋn producția industrială și ȋn domeniul serviciilor.

”Menționăm că pot participa studenții cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limbă germană” precizează Otilia Râpan, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud.

Documentele necesare ȋnregistrării dosarului sunt:
– copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni);
– fișa de solicitare – Bewerbung – completată ȋn 2 exemplare la calculator și semnată (formularul tipizat);
– adeverința de la facultate ȋn care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate);
– adeverința de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat)
– 3 fotografii tip pașaport;
– copie permis de conducere (dacă este cazul).

Interviul cu angajatorii germani va fi susţinut prin intermediul programului Skype. Interviul este menit să verifice şi nivelul de cunoaştere a limbii germane.

Toate documentele necesare pentru înscriere, precum şi instructiunile de completare a acestora pot fi obţinute de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Bistriţa – Năsăud.

Ȋnregistrarea se va desfășura pana în data de 9 februarie 2018 la sediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, din Bistriţa, strada Gării, nr. 2-4, cam.16 birou EURES.

error: Content is protected !!