Expoziția „Borderlands”, ce conține lucrări semnate de Diana Borza, la Muzeu

La Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud va avea loc vineri, 8 decembrie, vernisajul expoziției doctorale „Borderlands”, care conține lucrări semnate de artista Diana Borza.

Absolventă a masteratului Centrului Universitar de Nord Baia-Mare, Diana Borza este momentan profesor de educație vizuală la Școala Gimnazială. Nr. 4 Bistrița și este înscrisă la Școala Doctorală de Arte, Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

În opinia coordonatorului de proiect conf. univ. dr. habil, Ioan Augustin Pop, ”expoziția propusă de Diana Borza prezintă o selecție de cadre picturale inițial fotografice, relevante contextual prin decupajul realizat în relația creată de timp și loc. În acest caz, lucrările autoarei sunt asimilate în aria artei contemporane determinate într-un prezent distinct de istorie, însă într-o diversitate de situații trăite, aici-acum. Proiecția obținută configurează o nișă din realitatea imediată, peisajul urban. Problematic, radiografia și provocările oferite de mediile comunitare la care se referă, scenele de cartier, devin instrumente culturale de analiză și comunicare. În esență, ”Borderlands” constă într-o idee profundă pe care autoarea o găsește între centrul și periferia urbană și, mai mult, între centrul conștiinței umane și periferia omenească minată de absurditate. Conceptual este vorba de un interval conturat de două lumi distincte, una concret fizică și a doua, ”neadevărată”, ce ține și de planul imaginar”.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 8 decembrie 2023, de la ora 17:00. În deschidere vor lua cuvântul istoricul Vasile Duda și managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Alexandru Gabrilaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *