Extinderea rețelei de gaze naturale a județului, prioritate pentru candidatul Ionuț Simionca. ”Voi duce gazul în 12 orașe și comune din Bistrița-Năsăud”

Candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, afirmă că unul dintre obiectivele cuprinse în programul său electoral vizează extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale în 12 unități administrativ-teritoriale din județ.

Când mi-am anunțat intenția de a candida la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, am spus că o să abordez câteva probleme reale ale județului nostru, una dintre acestea fiind și lipsa infrastructurii de gaz. După cum se știe, în toate campaniile electorale, cei care au guvernat comunitatea au promis extinderea rețelei de gaze. În 2018 s-a înființat și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Gaz – ADI Gaz, o asociație care venea să promită multe lucruri și mai ales extinderea rețelei de caz. De atunci și până astăzi, rețeaua de gaze naturale a județului s-a extins minimal și asta nu prin efortul asociației, ci cu efortul celor care distribuie și vând gaze naturale în județul nostru. La început am avut speranțe că această asociere va fi productivă, dar după 6 ani am ajuns la concluzia că această asociație a fost construită doar pentru a mai angaja câțiva membri de partid, pentru a mai aduce niște salarii unor susținători ai actualului guvern local și nu pentru a aduce bunăstare sau pentru a duce gazul în casele bistrițenilor. Toată această asociație a funcționat pe spatele oamenilor. Toate primăriile contribuie cu bani pentru a susține angajații acestei asociații și nu vedem niciun progres”, a spus Ionuț Simionca într-o conferință de presă.

Astfel, candidatul Alianței Dreapta Unită precizează că unul dintre obiectivele cuprinse în programul său electoral vizează extinderea rețelei de gaze naturale a județului.

”Obiectivul meu și promisiunea mea e că în patru ani de mandat voi duce gazul în 12 unități-administrativ teritoriale din județ, orașe și comune, unde oamenii așteaptă, unde oamenii au fost mințiți, li s-au promis aceste rețele, dar nu au mai fost livrate. Cu toții știm situația reală a costului lemnului de foc, știm că este tot mai greu ca oamenii să își procure lemnul de foc. Există soluții eficiente, există soluții care sunt în piață astăzi. Ba mai mult, există și soluții pe fonduri europene care pot să substituie această lipsă de angajament a autorității locale. Interesul PSD și PNL la nivel județean nu este acela de a promova proiecte bistrițenilor sau de a lupta pentru ele, ci de a lupta pentru oamenii de partid. Reamintesc că ADI Gaz Bistrița-Năsăud a fost coordonat de doamna Monica Săsărman, dar aceasta a lăsat asociația de izbeliște. (…) Partidele mari au luptat pentru a îi oferi dumneaei o funcție la nivel central, cea de secretar de stat, și au lăsat proiectul important deoparte. Acest fel de a conduce județul și de a tranzacționa voturile bistrițenilor pentru oameni și nu pentru proiecte este ineficient și inacceptabil. De aceea ne luptăm și din acest motiv mi-am asumat și candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean. Angajamentul meu este acela că mă voi asigura, din funcția de președinte al Consiliului Județean, că 12 UAT-uri, orașe și comune, vor avea rețele de gaz”, a încheiat Ionuț Simionca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *