False surdomute, care cerșeau bani în numele unei asociații care nu există, amendate de Poliția Locală

Două tinere din județul Ialomița au fost amendate de Poliția Locală Bistrița după ce au fost prinse în timp ce cerșeau bani în numele unei asociații care nu există. Mai mult, pentru a impresiona trecătorii, cele două pretindeau că erau surdomute.

Polițiștii locali au identificat sâmbătă, 27 aprilie, în parcarea magazinului Dedeman, două tinere domiciliate în comuna Bărbulești, județul Ialomița, ce abordau trecătorii și încercau să îi convingă să doneze bani pentru construirea unui “centru internațional și național” pentru copiii cu deficiențe de auz și vorbire. Mai mult, pentru a impresiona potențialii donatori și întărirea aparenței de legitimitate, acestea pretindeau că sunt surdomute, doar că, luate la întrebări de unul dintre agenții de poliție locală, au început ca prin miracol să audă și să vorbească. În urma verificărilor efectuate la sediul Poliției Locale, agenții au concluzionat că pretextul folosit de acestea era fals, iar activitatea lor se încadrează în prevederile art. 2 pct. 3 din Legea 61 din 1991, respectiv apelarea la mila publicului. Pe cale de consecință au fost sancționate contravențional cu amenda în valoare de 500 lei fiecare, în baza actului normativ sus-menționat”, se arată într-o informare a Poliție Locale Bistrița.

În luna octombrie 2023, instituția prezenta un alt caz similar, depistat în incinta unui supermarket din municipiu.

Polițiștii locali atrag atenția persoanelor care doresc sa ajute o cauză expusă de un reprezentant al oricărei asociații sau ONG, să solicite informații suplimentare și documente fiscale ce atestă că au donat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *