Femei social democrate din opt județe, la un program de pregătire organizat în Bistrița-Năsăud

Timp de două zile, în perioada 29 – 30 martie, județul Bistrița-Năsăud a fost gazda unui program de pregătire dedicat femeilor social democrate.

Potrivit secretarului de stat Monica Săsărman de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, programul de pregătire intitulat ”Suntem puternice împreună” a fost susținut de profesioniștii fundației Friedrich-Ebert-Stiftung România și coordonat de secretarul general al Organizației Femeilor Social Democrate, Maria Lazăr.

Au răspuns invitației colegele social democrate din Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Mureș, Alba, Harghita și Bistrița-Năsăud. S-au reactualizat valorile social-democrației, impactul măsurilor social-democrate asupra dezvoltării socio-economice a comunităților și provocările candidaților femei la alegerile din anul 2024. În mesajul transmis participantelor, atât de președintele Consiliului Județean Emil Radu Moldovan, social democrat cu rezultate notabile în administrația județeană, cât și de Gabriel Lazany, candidatul social democrat pentru funcția de primar al municipiului Bistrița, au subliniat trei lucruri: munca pentru cetățean, respectul pentru cetățean și prioritățile comunității sunt valori și principii fundamentale. Experiența în administrație și politică a primarului Nicolae Moldovan și a vicepreședintelui Camerei Deputaților Daniel Suciu a fost pe deplin valorificată”, a precizat Monica Săsărman.

Organizatorii menționează că acest program de pregătire a reprezentat o oportunitate de a dezbate teme importante privind egalitatea și reprezentarea de gen și selecția și pregătirea femeilor pentru a deveni candidate la alegerile locale din 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!