Femeie cercetată pentru înșelăciune, reținută de polițiști

O femeie de 55 de ani a fost reținută pentru 24 de ore, aceasta fiind cercetată într-un dosar penal întocmit de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2020-ianuarie 2023, femeia, în calitate de contabil al unei societăți comerciale, i-ar fi indus în eroare pe reprezentanții acesteia, în sensul că le-ar fi solicitat diverse sume de bani pentru plata unor obligații fiscale fictive. Totodată, pentru a justifica sumele solicitate, aceasta ar fi falsificat chitanțe și decizii de eșalonare a plăților, creând un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei societății în cauză”, se arată în comunicatul Poliției.

La data de 13 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat percheziții la locuința femeii, fiind descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor documente și înscrisuri cu valoare probatorie.

La aceeași dată, femeia a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore. Astăzi, 14 martie, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, fiind dispusă plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

La acțiune au participat un specialist criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările pentru documentarea cauzei sub toate aspectele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *