Femeie din Suceava, prinsă în timp ce cerșea în Bistrița

Poliția Locală Bistrița continuă lupta împotriva cerșetoriei și efectuează zilnic acțiuni pentru depistarea și sancționarea celor care apelează la mila publicului, verificările fiind efectuate în special în zonele comerciale, cele intens circulate și în apropierea lăcașurilor de cult.

În timpul acțiunilor de la finalul săptămânii trecute, polițiștii locali au depistat o femeie care cerșea în zona unui supermarket de pe strada Calea Moldovei.

Aceasta a fost condusă la sediul Poliției Locale, în vederea stabilirii identității, dovedindu-se că femeia care apela la mila publicului avea domiciliul în județul Suceava. Mai mult, polițiștii locali au stabilit că persoana în cauză era aptă de muncă.

În aceste condiții, polițiștii locali au sancționat-o pe femeie conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Ca măsură complementară, s-a dispus și confiscarea sumei de 132,50 lei rezultată din activitatea de cerșetorie. Suma confiscată a fost depusă la Trezoreria Bistrița, într-un cont de venituri la bugetul statului.

Polițiștii locali vor continua acțiunile pentru combaterea cerșetoriei la nivelul municipiului și fac apel la locuitorii orașului să nu încurajeze cerșetoria și să nu ofere sume de bani persoanelor care apelează la mila publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!