Festival medieval la Herina, în 1 și 2 iunie 

În primele zile ale lunii viitoare, unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectură din România – Biserica Evanghelică din Herina – își deschide porțile pentru vizitatori și va găzdui un festival medieval.

Festivalul Medieval Herina Benedictum va avea loc în perioada 1 – 2 iunie și va fi organizat de Asociația Produs în Bistrița-Năsăud.

”Vă așteptăm să retrăim împreună edificarea unuia dintre cele mai vechi monumente de arhitectură din România: cel mai reprezentativ exemplu de bazilică cu trei nave și două turnuri din Transilvania, un reper important al arhitecturii importante din Europa, și să descoperim, împreună, poveștile nescrise ale acestei comunități”, anunță organizatorii.

Cei care vor participa la festival vor avea parte de concerte de muzică medievală, tradițională și de fanfară, de expoziții de fotografii și documente istorice. De asemenea, va fi organizată o tabără și vor avea loc spectacole cavalerești și cu foc, reconstituiri istorice și dansuri renascentiste. În cadrul festivalului vor exista diferite ateliere: muzicale, de gastronomie, meșteșugărești. Programul va fi presărat cu concursuri și multe alte surprize, pentru toate vârstele.

”Festivalul Medieval Herina Benedictum va fi o experiență unică. Evenimentul este parte a proiectului „Porți deschise spre cultură” – finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul „Porți deschise spre cultură” este implementat de Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Primăriei Galații Bistriței, Primăriei Rodna și este finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, au mai precizat organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!