Filtre ale Poliției în tot județul; s-au aplicat amenzi de circa 18.000 de lei

La finalul săptămânii trecute, polițiștii din Bistrița, Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi, sprijiniți de cei ai secțiilor de poliție rurală arondate, au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Totodată, polițiștii structurilor rutiere au acționat în filtre, pentru prevenirea și combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunile au avut loc în seara zilei de sâmbătă, 14 octombrie, fiind oprite pentru control 226 de autovehicule și  efectuate peste 100 de testări cu aparatele din dotare. Totodată, în cadrul acțiunii au fost legitimate peste 260 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18.000 de lei, dintre care 9 au fost pentru nerespectarea Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, celelalte fiind abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere (pentru conducere cu alcoolemie-limita de contravenție și depășiri neregulamentare) și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Tot în cadrul acțiunii, a fost constatată o infracțiune de conducere sub influența băuturilor alcoolice, de către polițiștii din Năsăud. Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 57 de ani, din Dumitra, care a fost oprit pentru control pe Drumul Național 17C. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 0,44 mg/l alcool în aerul expirat și a fost ulterior condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!