Filtre și verificări în trafic, în cadrul acțiunii ”Blocada”

Acțiunea ”Blocada”, organizată de polițiști și jandarmi la nivel național, cu scopul de a preveni și a combate situațiile de risc și de a menține un climat optim de ordine și siguranță publică, a continuat în Bistrița-Năsăud.

În ultimele 48 de ore, în cadrul verificărilor efectuate la nivel județean, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră și cei de la prevenirea criminalității au controlat aproape 150 de persoane, fiind efectuate în trafic peste 40 de testări cu aparatul etilotest și drugtest.

Oamenii legii i-au informat pe conducătorii auto cu privire la modificările legislative potrivit cărora, cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieți, în timp ce se află sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără a deține permis de conducere, vor fi condamnați la închisoare cu executare. De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier și de la celelalte structuri rutiere au acționat pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, prin realizarea de filtre rutiere și verificări în trafic.

Pentru abaterile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de peste 22.500 de lei și au reținut în vederea suspendării șase de permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!