Finanțare de 7,5 milioane de lei pentru dotarea școlilor speciale din Bistrița-Năsăud

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud anunță că a fost selectat pentru finanțare prin PNRR proiectul ”O școală modernă – șansa mea pentru un viitor mai bun”, care prevede dotarea cu echipamente de ultimă generație a școlilor speciale din județ.

”Elevii din cadrul celor cinci școli speciale, aflate în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, vor beneficia de echipamente digitale și dotări de ultimă generație, pentru sălile de clasă. De asemenea, vor fi achiziționate materiale specifice pentru dotarea cabinetelor psihopedagogice din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud”, a precizat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Potrivit șefului administrației județene, prin acest proiect vor fi dotate cinci laboratoare de informatică (dintre care două nou înființate), patru laboratoare multidisciplinare, cinci săli de sport, 33 de cabinete de asistență psihopedagogică, psihodiagnoză, logopedie, terapii alternative, precum și un atelier de practică cu patru domenii de calificare profesională, acesta urmând să fie dotat cu echipamente IT și echipamente și materiale didactice specifice domeniului de calificare. De asemenea, 80 de săli de clasă vor beneficia de echipamente IT noi și 63 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier.

Proiect depus spre finanțare prin PNRR, în cadrul apelului ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”. Valoarea totală a proiectului este de circa 6,5 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *