Finanţare prin PNI ”Anghel Saligny” pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a străzii Tărpiului din Bistriţa

La Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au fost semnate, miercuri, 74 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de peste 820 de milioane de lei.

Contractele semnate vizează localități din 33 de județe și contribuie la modernizarea străzilor și a drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă și a rețelelor de canalizare și de evacuarea apelor pluviale, precum și construirea unor poduri”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Printre cele 74 de contracte semnate se află și un contract care vizează municipiul Bistrița și care prevede reabilitarea și modernizarea străzii Tărpiului. 

Valoarea finanțării prin PNI Anghel Saligny este de aproape circa 1,2 milioane lei.

În anul 2021, Primăria Bistrița a mai beneficiat de o finanțare de 2,5 milioane de lei de la Guvern pentru a începe lucrările de reabilitare pe strada Tărpiului, una dintre arterele intens circulate din municipiu.

Municipalitatea a intervenit cu prioritate pe zona de pământ a străzii Tărpiului, unde a fost deja turnat un prim strat de asfalt, dar investiția în modernizarea întregii străzi este una de anvergură și include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului (parțial, la trei benzi de circulație), amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare, unde este posibil. De asemenea, proiectul prevede și realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public.

Strada Tărpiului este cea mai lungă stradă din municipiul Bistrița, cu o lungime de aproximativ 2,7 km. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!