Fonduri europene de peste 160.000 de euro pentru echipamente şi materiale de protecţie destinate persoanelor vulnerabile din Bistrița

Primăria Bistrița este pe punctul de a obține finanțare europeană pentru un proiect care vizează protejarea sănătății persoanelor vulnerabile și creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare generate de pandemia de COVID -19. Valoarea totală a proiectului este de peste 160.000 de euro.

La data de 16 iunie, Primăria Bistrița a depus proiectul intitulat “Sprijin pentru persoanele vulnerabile”, prin care solicită finanțare europeană pentru dotarea centrelor destinate persoanelor vulnerabile din Bistrița cu echipamente și materiale de protecție sanitară, acestea urmând să fie utilizate atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea unor posibile infecții cu noul coronavirus. Proiectul a fost selectat în vederea finanțării, fondurile urmând să fie asigurate prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Potrivit Primăriei Bistria, ”valoarea totală a proiectului este de 870.936,07 lei, care reprezintă 100% asistența financiară nerambursabilă, din care valoarea materialelor si a echipamentelor  de protectie este 809.536,58 lei adică, 167.138,76 euro, reprezentând echivalentul în euro la cursul de schimb 4,8435 lei/euro. Diferența este reprezentată de cheltuielile de audit financiar, informare si publicitate si management de proiect . Nu se solicită contribuție proprie”.

Grupul țintă al proiectului este format din:

  • persoanele vârstnice care beneficiază de serviciile oferite de Căminul pentru persoane varstnice;
  • persoanele adulte fără adapost care beneficiază de serviciile Centrului de noapte și cazare persoane adulte fără adăpost;
  • angajați ai celor două centre sociale, precum și vizitatori/apartinători ai persoanelor cazate în acestea.   

Proiectul are o durată de implementare de 9 luni, fiind aprobat și de Consiliul Local Bistrița.

error: Content is protected !!