Fostul prefect Stelian Dolha: ”Protecţia Consumatorilor este o instituţie de corectare, nu de colectare”

Fostul prefect Stelian Dolha, care ocupă acum funcția de comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud, și-a propus să îmbunătățească percepția agenților economici și a consumatorilor față de instituție. În acest sens, în perioda următoare va derula o campanie de informare pentru ca toată lumea să înțeleagă că ”Protecţia Consumatorilor este o instituţie de corectare, nu de colectare”.

”Ne propunem o îmbunătățire a percepției agenților economici referitor la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor și asta cred că se poate face într-un singur fel – printr-o informare mai clară pe care noi o vedem pe trei paliere. De ce? Pentru că Protecția Consumatorilor este o instituţie de corectare, nu de colectare. Asta trebuie să înţeleagă toţi”, a spus Stelian Dolha în prima ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud la care a participat în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud.

Astfel, potrivit fostului prefect, primii care trebuie să fie informați sunt consumatorii. Stelian Dolha a precizat că aceștia trebuie să știe clar că pot fi protejați de instituțiile statului dacă dețin bon, factură sau contract cu privire la achiziția efectuată.

De asemenea, noul comisar șef adjunct a adăugat că al doilea palier pe se va merge este cel al agenților economici mici, mijlocii şi mari. La acest capitol, Stelian Dolha a punctat că, în urma discuțiilor cu mai mulți agenți economici din sectorul alimentație publică, a ajuns la concluzia că unora li s-au redus comenzile, dar nu din cauza pandemiei.

De exemplu, agenţii economici bistriţeni care vindeau 4.000 de platouri pascale în 2019-2020, au avut în anul 2021 numărul de platouri vândute înjumătăţit și nu din cauza pandemiei, ci din cauza aşa-ziselor laboratoare de apartament sau bucătării de apartament, despre care nu ştim cum sunt. În primul rând, multe dintre ele nu sunt legale, ar putea fi insalubre”, a spus Stelian Dolha.

Al treilea palier vizează pieţele, și la acest capitol fiind identificate o serie de probleme la care se vor căuta soluții.

Pentru că am trecut printr-o perioadă de pandemie, cred că acum principalul lucru pe care trebuie să-l facem este cel de informare. Pe de altă parte va trebui să facem și o informare cu privire la recentele modificări legislative”, a încheiat fostul prefect Stelian Dolha.

error: Content is protected !!