Fostul sediu al AJOFM Bistrița-Năsăud, situat pe strada Gării, ar putea fi transformat într-un spațiu medical modern

De curând, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud s-a mutat în casă nouă, vechiul sediu de pe strada Gării fiind eliberat. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița au deja planuri cu privire la spațiul care are o suprafață de circa 1.000 de metri pătrați.

Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi analizat în ședința ordinară a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din luna iunie, conducerea Spitalului Clinic Județean de
Urgență Bistrița are de gând să amenajeze o extensie a Laboratorului Recuperare Medicină Fizică și Balneologie Ambulatoriu Integrat în spațiul în care a avut sediul AJOFM Bistrița-Năsăud. Unitatea medicală a solicitat administrației județene începerea demersurilor legale pentru darea în administrare a spațiului.

În prezent, Laboratorul Recuperare Medicină Fizică și Balneologie funcționează la parterul Ambulatoriului Integrat al Bistrița al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița ca subunitate a spitalului fără personalitate juridică, care furnizează o gamă largă de servicii medicale, de la consultații și investigații paraclinice, până la diagnosticare, tratament, îngrijiri și recuperare. Spațiul alocat Laboratorului Recuperare Medicină Fizică și Balneologie Ambulatoriu Integrat se dovedește insuficient în condițiile creșterii gradului de solicitare a serviciilor furnizate, ceea ce duce la necesitatea amenajării imobilului solicitat într-o bază de recuperare conformă. Spațiul din imobilul situat pe strada Gării, nr.4, se află în proprietatea privată a județului Bistrița-Năsăud și a fost recent disponibilizat, la data de 01.06.2023, ca urmare a încetării contractului de concesiune încheiat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. Potrivit extrasului de carte funciară, imobilul anterior menționat are următoarele date de identificare: Corp A, situat la etajul I, compus din: 32 birouri, două holuri, două holuri + grup sanitar, două holuri circulație, cu suprafață construită de 1.195,4 mp și suprafață utilă de 1.065,2 mp. Trecerea din domeniul privat în domeniul public al județului Bistrița-Năsăud a spațiului respectiv se face în scopul extinderii Laboratorului Recuperare Medicină Fizică și Balneologie Ambulatoriu Integrat din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, în vederea desfășurării serviciilor publice de interes județean privind sănătatea, fapt ce justifică declararea acestuia ca bun de uz și interes public județean”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre ce se află pe agenda ședinței din luna iunie a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Ședința este programată pentru data de 29 iunie.

În ceea ce privește AJOFM Bistrița-Năsăud, noul sediu al instituției este pe strada Lalelelor, nr. 3A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *