FOTO: A început campania de vaccinare împotriva CoVid-19 în județul Bistrița-Năsăud

FOTO: arhivă

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început și în județul Bistrița-Năsăud, prima etapă a acesteia fiind demarată la data de 31 decembrie.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, prima etapă a campaniei de vaccinare vizează imunizarea lucrătorilor din domeniile sănătate și social.

La nivelul județului, pentru această primă etapă, au fost stabilite patru centre de vaccinare – Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Clinica Sanovil, Spitalul Orășenesc Beclean și Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud.

Joi dimineață, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost vaccinată prima persoană care și-a dat acceptul în acest sens, fiind vorba despre Valentin Habor – asistent-șef în cadrul Unității de Primiri Urgențe.

De asemenea, și la Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud au ajuns dozele necesare imunizării personalului programat pentru vaccinarea de astăzi. Prima persoană vaccinată a fost directorul medical al unității, dr. Liana Mureșan.

Primul pacient vaccinat la nivelul Spitalului Orășenesc Beclean este dr. Teodora Mariasiu – medic medicină de laborator.

Începerea campaniei de vaccinare împotriva CoVid-19 la noi în județ ne aduce mai aproape de realitatea unei vieți obișnuite, așa cum o știam înainte de pandemie. Încheiem anul cu acea undă de speranță care ne amintește că există o luminiță la capătul tunelului, trebuie doar să avem suficientă răbdare și încredere că totul va fi bine.Vă mulțumesc tuturor pentru susținerea din acest an în lupta cu virusul care ne-a schimbat radical viețile, vă mulțumesc pentru înțelegerea dovedită și, mai ales, pentru empatia față de cei din jur față de care a trebuit să păstrați distanța pentru a le putea oferi siguranță”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

La nivel național, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 27 decembrie 2020, în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus. 

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că, începând cu data de 28 decembrie 2020, este operațională platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este operaţională . Totodată, este funcțională și platforma care permite raportarea reacţiilor adverse post-imunizare.

error: Content is protected !!