FOTO: A intrat în curtea unui liceu din Bistrița cu un cuțit și a amenințat un coleg cu acte de violență. Este isprava unui elev de 18 ani!

Un tânăr de 18 ani s-a ales cu dosar penal după ce a intrat în curtea liceului cu un cuțit și a amenințat un coleg cu acte de violență.

”Miercuri, 20 februarie, aflat în curtea unei instituții de învățământ din municipiul Bistrița, în timpul pauze, un elev în vârstă de 18 ani a amenintat cu un cuțit un alt elev al aceleiași instituții de învățământ în vârsta de 16 ani” arată Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, într-un comunicat de presă.

Pe fondul unui conflict mai vechi, tânărul de 18 ani a intrat în curtea școlii, a scos cuțitul tip briceag, pe care îl avea ascuns în buzunarul de la pantaloni și a început să îl amenințe pe colegul său cu acte de violență.

Acest cuțit are o lungime de 18 cm și reprezintă conform prevederilor legale în vigoare, un obiect interzis la purtare, ca urmare jandarmii au fost solicitați să intervină, de către reprezentantul firmei de pază care asigură ordinea în incinta liceului.

”Un echipaj de Jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița a ajuns la fața locului unde au fost identificate persoanele implicate în conflict și au fost întocmite actele de sesizare pentru infractiunile de amenintare, conform art 206 alin. 1 Cod Penal si portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase conform  art 372 alin. 3 Cod Penal. Actele au fost transmise Poliției pentru continuarea cercetărilor” au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE

Despre acest incident grav a fost informată și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, iar conducerea școlii a declanșat și o anchetă internă.

”Am fost anunțată ieri de conducerea școlii, care a demarat procedurile în cauză. Sunt proceduri pe care le-am primit de la poliție când a fost demarat proiectul anti bulliyng. Am înțeles că agresorul este major, iar victima este minoră. Noi așteptăm concluziile anchetei” a spus Camelia Tabără, șeful IȘJ B-N.

error: Content is protected !!