FOTO: Ambulanțieri bistrițeni, la acțiunile de pichetare de la București

Valul de proteste din sistemul sanitar continuă. Ieri, la București, sindicaliștii Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” România au organizat o acțiune de pichetare a trei ministere – Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor Publice.

Și mai mulți angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud au luat parte la aceste acțiuni de protest.

La finalul acţiunilor de pichetare, sindicaliștii au purtat discuții cu reprezentanți ai ministerelor și ai Guvernului.

Pe lista de revendicări ale FNSAR se numără stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 1 ianuarie 2018 în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017. De asemenea, sindicaliștii au ridicat și probleme legate de situaţia şi starea parcului de ambulanţe din serviciile publice de ambulanţă și, nu în ultimul rând, deficitul de personal din serviciile publice de ambulanţă.

În urma discuțiilor pe care le-au purtat, sindicaliștii au reușit să obțină și rezultate. Astfel, președintele Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România, Gheorghe Chiș, a afirmat la ieșirea de la discuții cu reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice că a fost avizată procedura de ordonanță de urgență prin care se poate face achiziție de ambulanțe. ”Ni s-a comunicat că astăzi s-a avizat din partea Ministerului Finanțelor și procedura de ordonanță de urgență prin care se poate face achiziție la ambulanțe. E un lucru bun și al doilea punct din revendicările noastre, așa că a fost ok” a declarat liderul FNSAR, citat de Agerpres.

În ceea ce privește suplimentarea personalului, liderul sindical a precizat că s-a discutat și acest aspect, însă anul acesta nu se poate rezolva, deoarece alocarea salarială alocată nu este suficientă.

FNSAR a declanșat pe data de 5 octombrie, un protest național pe o perioadă nedeterminată în toate serviciile de ambulanță.

 

error: Content is protected !!