FOTO: Asociația POV21 a adunat peste 7.000 de cărți pentru elevii din Ilva Mare

O bibliotecă școlară care cuprinde peste 7.000 de cărți a fost inaugurată în localitatea Ilva Mare, anunță Asociația POV21. 

Potrivit organizației non-guvernamentale, inaugurarea bibliotecii a fost posibilă datorită donațiilor făcute de elevi și companii private din Bistrița-Năsăud. În școlile și liceele din județ, precum și la sediul unor companii au fost amplasate cutii în care doritorii au putut dona cărți și manuale școlare. 

”În cadrul campaniei au fost donate 7050 de cărți destinate copiilor. Tinerii din Asociația POV21 au mobilizat școlile din întreg județul, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud. Sponsorul principal al evenimentului a fost compania TeraPlast, care a amplasat cutii pentru donații chiar și în sediul propriu, în semn de susținere a inițiativei tinerilor. Cauzei i s-a alăturat și Papetăria Tudor, care a susținut elevii școlii cu rechizite și accesorii școlare. Biblioteca POV21 a avut menirea de a le oferi copiilor ocazia de a beneficia de lecturi diverse. Acest proiect vine în ajutorul tinerilor defavorizați, dar și cu dorință de cunoaștere și dezvoltare”, a precizat Asociația POV21.

De-a lungul anilor, proiectul Biblioteca POV21 a fost implementat cu succes și în alte comune din județ, printre care Runcu Salvei, Nușeni sau Chiochiș.