FOTO: Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița, la 10 de activitate

Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița a împlinit 10 ani de activitate, momentul fiind marcat joi, la Hotel Bistrița, printr-un eveniment dedicat voluntarilor și partenerilor care s-au implicat și au sprijinit proiectele derulate de-a lungul anilor.

Am sărbătorit 10 ani de când am decis să ne dedicăm dezvoltării personale și profesionale a tinerilor din comunitatea bistrițeană prin proiecte de voluntariat și implicare în comunitate. Au fost 10 ani provocatori, deloc ușori…dar plini de experiențe de învățare, amintiri neprețuite, prietenii, parteneriate și momente de pus în ramă. Mulțumim voluntarilor Asociației Tineri pentru Comunitate Bistrița și partenerilor de nădejde care ați contribuit la scrierea poveștii noaste”, au transmis, la ceas aniversar, reprezentanții Asociației. 

Alături de voluntarii și partenerii Asociației, la Gala organizată la Hotel Bistrița au luat parte și deputatul PSD Bogdan Ivan, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice care au sprijinit proiectele derulate în cei 10 ani de activitate, printre aceștia numărându-se și vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, și primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

Deputatul Bogdan Ivan a amintit că, în anul 2014, cu sprijinul Asociației Tineri pentru Comunitate, a înființat Consiliul Județean al Tinerilor din Bistrița-Năsăud, prin intermediul căruia vocea tinerilor s-a făcut auzită și multe din ideile lor au prins viață.

”Prin numeroase proiecte și activități de dezvoltare personală și comunitară, am continuat să promovez cetățenia activă a tinerilor pentru a îmbunătăți deciziile aleșilor noștri. Îi mulțumesc doamnei Iulia Cihărean și membrilor Asociației pentru foarte buna colaborare și îi felicit pentru cei 10 ani de activitate! Deoarece sunt un tânăr al tinerilor, susținerea mea pentru ei nu se încheie aici. În calitate de deputat, am obligația morală să fac auzită vocea tinerilor prin intermediul legilor pe care le depun și le votez în Parlamentul României”, a precizat Bogdan Ivan.

Un mesaj a transmis și primarul Bistriței, Ioan Turc: ”De zece ani, Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița oferă elevilor oportunități de dezvoltare personală și profesională, bazate pe principiul voluntariatului. Fără doar și poate, programele derulate de asociație au contribuit la formarea, culturalizarea și responsabilizarea tinerilor prin diverse metode de educație non-formală care au inclus chiar și proiecte desfășurate la nivel internațional. Mă bucur că municipalitatea a fost partener la câteva din varietatea de proiecte și, cu siguranță, vom colabora și în viitor pentru binele comunității bistrițene! La mulți ani și cât mai multe reușite! Felicitări, Cristina Telcian, pentru acțiune și exemplu!”.

În cadrul Galei Voluntarilor Bistriței a fost prezentat și un raport cu privire la activitatea derulată pe parcursul celor 10 ani, pe care vicepreședintele Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, l-a apreciat ca fiind unul ”impresionat”.

”Impresionant bilanțul celor 10 ani de activitate a organizației bistrițene ’’Tineri pentru Comunitate’’. 10 ani cu proiecte dintre cele mai diverse, cu finanțări multiple și un deziderat comun: implicare și voluntariat”, a spus Camelia Tabără.

Pe parcursul evenimentului au fost acordate diplome voluntarilor și partenerilor, în semn de apreciere și recunoștință pentru sprijinul acordat în implementarea proiectelor Asociației Tineri pentru Comunitate Bistrița.