FOTO: Au înflorit narcisele sălbatice de la Mogoșeni

FOTO: Albert Gavrilă

Au înflorit narcisele sălbatice din poiana de pe Șesul Mogoșenilor, spune Albert Gavrilă, un bistrițean pasionat de natură și de drumeții.

Poiana cu narcise de pe Șesul Mogoșenilor este arie protejată de interes național și se află pe teritoriul comunei Nimigea, în apropierea Drumului Județean 172 care leagă localitățile Cociu și Florești.

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea nr.5 din 6 martie 2000 și se întinde pe o suprafață de 6 hectare.

Poiana cu narcise de pe Șesul Mogoșenilor reprezintă o zonă naturală (umedă) de fâneață, cu soluri alcătuite din marne argiloase (rocă sedimentară din carbonat de calciu și argilă), marne salifere și marne cu stratificări de gresii și nisipuri.

În arealul rezervație vegetează mai multe elemente floristice protejate la nivel european, precum narcise din genul Narcissus (Narcissus stellaris, Narcissus poeticus, Narcissus augustifolius), păiuș de livadă (Festuca pratensis), centaurea (Centaurea jacea), sau serratula (Serratula tinctoria).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!