FOTO: Autovehicul de intervenție complet dotat și echipat cu remorcă pentru câinii de căutare-salvare, în dotarea Serviciului Salvamont Bistrița-Năsăud

Un autovehicul de intervenție nou-nouț, complet dotat și echipat inclusiv cu remorcă pentru câinii de căutare-salvare, a intrat în dotarea Serviciului Public Salvamont Bistrița-Năsăud, a anunțat președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

Cu ajutorul acestui autovehicul, colegii mei de la Salvamont se vor putea deplasa mai rapid chiar și pe terenurile accidentate, vor putea acorda primul ajutor calificat persoanelor și vor putea transporta victimele. De asemenea, anul acesta avem prins în bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, achiziția unei drone profesionale de căutare cu termoviziune, laptop de analiză a imaginilor, binoclu cu termoviziune și 2 telefoane prin satelit, care completează serviciile oferite de Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița -Năsăud. Ne dorim ca echipa noastră de la Salvamont să nu fie nevoită să folosească aceste dotări, dar pentru orice eventualitate“, a transmis Emil Radu Moldovan.

Noul autovehicul de intervenție a fost achiziționat din fonduri europene obținute de Ministerul Afacerilor Interne, la nivel național fiind achiziționate 34 de astfel de autospeciale de intervenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *