FOTO: Bărbat din Budacu de Sus, prins în timp ce fura arbori dintr-o pădure

Un bărbat din localitatea Budacu de Sus a fost prins de polițiști în timp ce fura arbori dintr-o pădure, pe numele acestuia fiind întocmit dosar de cercetare penală.

În noaptea de 1/2 noiembrie, în jurul orei 00.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat, în flagrant delict, un bărbat din Budacu de Sus care sustrăgea arbori dintr-o pădure. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost depistat de polițiști pe un drum forestier din Dumitrița, în timp ce sustrăgea cu ajutorul unei autoutilitare 5 arbori, cu lungimea de aproximativ 5 metri fiecare, de esență rășinoasă. În urma verificărilor efectuate,  s-a constatat faptul că materialul lemnos a fost sustras din rampa de exploatare a unei societăți comerciale. În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de furt de arbori”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Totodată, în perioada 1-2 noiembrie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Cluj și silvicultori din cadrul ocoalelor silvice de regim au acționat pe raza județului Bistrița-Năsăud pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Astfel, au fost verificați patru agenți economici care desfășoară activități de exploatare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos, precum și opt transporturi de material lemnos. Pentru neregulile constatate la depozitele de material lemnos verificate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 9.000 de lei, iar ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea cantității de 30,04 metri cubi de material lemnos, în valoare de 7.114 de lei.

De asemenea, în urma unui filtru organizat pe Drumul Național 17, au fost oprite pentru control 12 autovehicule și legitimate 24 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, șase sancțiuni în valoare de 1.305 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *