FOTO: Casă situată între localitățile Rodna și Șanț, salvată din calea flăcărilor de pompieri

Un incendiu care a izbucnit la un coș de fum al unei case a fost stins de pompieri înainte ca acesta să cuprindă întregul imobil, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. 

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, incendiul a izbucnit la un imobil cu regim de înălțime parter plus mansardă situat între localitățile Rodna și Șanț.

La fața locului au intervenit pompierii militari de la Stația de Pompieri Sângeorz-Băi și cei voluntari de la Rodna și Șanț.

Din fericire, la începutul iernii, o casă de locuit regim de înălțime parter plus mansardă a fost salvată de pompierii militari și voluntari. Colegii din SVSU Rodna au fost exemplari, au asigurat prima intervenție, iar cei de la SVSU Șanț au sprijinit echipajele cu alimentarea cu apă. Accesul autospecialelor a fost posibil până la 150 – 200 m de casa unde a izbucnit incendiul. Pagubele materiale au fost limitate considerabil, au ars câțiva metri pătrați în jurul coșului de fum, iar în urma arderii mocnite din tavan, pompierii au decopertat câțiva metri pătrați pentru înlăturarea focarelor ascunse”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Pompierii au stabilit că de vină pentru producerea incendiului a fost coșul de fum neprotejat față de materialul lemnos din plaseu/tavan, care ar fi putut avea consecințe grave din punct de vedere al pagubelor materiale.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma acestui incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *