FOTO: Cetățean german, cercetat de polițiștii bistrițeni pentru braconaj cinegetic și infracțiuni la regimul rutier

Un cetățean german este cercetat într-un dosar penal întocmit de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În seara de 1 mai, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unei persoane despre care aveau indicii că desfășoară o acțiune de braconaj cinegetic. Astfel, polițiștii au prins, în flagrant delict, un bărbat de 56 de ani, cetățean german, cu reședința stabilită în Bistrița, care se deplasa cu un autoturism pe Drumul Județean 172 prin Sărata. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, în interiorul autoturismului au fost descoperite și ulterior ridicate, o armă letală cu lunetă, de vânătoare, cu glonț, 5 cartușe cu glonț de diferite calibre, un dispozitiv destinat emiterii unor sunete specifice pentru animalele de vânat din specia căprior, o lanternă și un dispozitiv de vedere pe timp de noapte”, se arată în comunicatul Poliției.

Totodată, verificările polițiștilor au indicat faptul că autoturismul condus de către bărbat era neînmatriculat și avea aplicate două plăcuțe cu numere diferite de înmatriculare, false.

De asemenea, cu privire la arma de vânătoare descoperită, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au stabilit faptul că aceasta a fost introdusă în țară în anul 2020, în baza unei invitații privind participarea la o acțiune de vânătoare, însă ulterior după expirarea invitației, arma și muniția aferentă au fost păstrate fără respectarea prevederilor legale.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, braconaj în modalitatea tentativei de a practica vânătoarea fără a avea eliberata autorizație de vânătoare de către gestionarul fondului, punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *