FOTO: Companiile cu afaceri de succes, premiate la Topul Județean al Firmelor

 

 

Cele mai performate companii din județul Bistrița-Năsăud au fost premiate de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud în cadrul evenimentului ”Topul Județean al Firmelor”, ajuns deja la cea de-a XXVI-a ediție. 990 de firme din 7 domenii de activitate au fost recompensate pentru activitate.

Evenimentul ”Topul Județean al Firmelor” s-a desfășurat în saloanele celui mai luxos hotel din municipiul Bistrița, la gala festivă participând oamenii de afaceri din Bistrița-Năsăud cu ajutorul cărora județul a fost pus pe harta business-ului. Totodată, politicienii și reprezentanții autorităților locale din Bistrița-Năsăud au fost alături de mediul de afaceri.

Topul Județean al Firmelor a fost prezentat de Iuliana Tudor, în deschiderea evenimentului luând cuvântul președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Vasile Bar.

”Suntem la cea de-a XXVI-a ediție în care Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud organizează acest important eveniment, poate cea mai importantă sărbătoare a mediului de afaceri. (…) Vreau să vă spun că noi, județul Bistrița-Năsăud, suntem undeva pe locul 35 în ordinea județelor în ceea ce privește populația. Din punct de vedere economic, noi suntem puțin mai sus. Dacă iau în calcul cifra de afaceri, din acest punct de vedere suntem pe locul 24. Din punct de vedere al numărului de angajați și al profitului brut, coincidență, suntem pe locul 27. V-am informat despre aceste cifre, pentru a vă demonstra că din punct de vedere economic, județul nostru este mai sus decât unde ne situăm din punct de vedere al numărului de locuitori. Asta este un merit al mobilității și dinamismului agenților economici din județul nostru”, a spus Vasile Bar.

Vasile Bar a mai adăugat că 60 de companii din județul Bistrița-Năsăud vor fi premiate și în cadrul evenimentului ”Topul Național al Firmelor” organizat de Camera de Comerț a României, acesta urmând să se desfășoare în Capitală, în data de 7 noiembrie. O treime din cele 60 de companii vor fi pe locul I.

În ceea ce privește cele 990 de companii, care figurează în evidențele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, acestea provin din 7 mari domenii de activitate: Industrie, Cercetare – Dezvoltare și High Tech, Agricultură, Silvicultură și Pescuit, Construcții, Servicii, Comerț și Turism. La Topul Județean al Firmelor ediția 2019 au fost prezenți reprezentanți din 120 de companii.

Printre cele mai mari companii care au primit distincții se numără Leoni, Teraplast, RAAL, Rombat, Aquabis și multe altele.

S-au acordat și câteva premii speciale, cum ar fi Trofeul Creativității, Premiul pentru Inovare, Premiul pentru Excelență în domeniul Protecției Mediului sau Premiul Europa Digitală.

Criteriile utilizate la realizarea clasamentului au fost cifra de afaceri, profitul, rata profitului, eficienta utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat, ele fiind calculate automat în baza datelor de bilanț.

Topul Firmelor 2019 a fost presărat și cu momente artistice susținute de Directia 5 și  Hypnotique – Electric Violin Band.

error: Content is protected !!