FOTO: Controale ale inspectorilor RAR în cinci județe din țară, printre care și Bistrița-Năsăud

bistrita accident ziar de bistrita

Inspectorii Registrului Auto Român au desfășurat, pe parcursul acestei săptămâni, controale în cinci județe din țară, printre care și Bistrița-Năsăud, în urma acestora fiind verificate aproape 300 de autovehicule. Circa jumătate dintre acestea prezentau deficiențe majore sau periculoase, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni.

Potrivit unui comunicat de presă al Registrului Auto Român, controalele au fost efectuate în județele Cluj, Mureș, Bisrița-Năsăud, Maramureș și Sălaj.

”În timpul controalelor au fost verificate în trafic 297 autovehicule, iar 135 dintre acestea prezentau deficiențe majore și/sau periculoase. 19 autovehicule au fost încadrate în categoria “pericol iminent de accident”, 11,86% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar 10 aveau ITP expirat sau anulat. În urma acestor controale au fost reținute 80 de certificate de înmatriculare și un permis de conducere”, se arată în comunicatul RAR.

Scopul acestor controale este de a înlătura din circulație autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, pun în pericol securitatea în trafic.

”Pentru Registrul Auto Român a fost și rămâne o prioritate starea tehnică bună a mașinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitați să treceți pe la service de câte ori este necesar și să aveți grijă să păstrați autovehiculul în parametri de siguranță. Vă reamintim, de asemenea, că puteți redobândi talonul reținut în trafic în urma reinspectării tehnice care va certifica remedierea defecțiunilor constatate în trafic. Demersul este posibil doar la reprezentanțele Registrului Auto Român din întreaga țară”, se mai arată în comunicat.

FOTO: RAR